Totul despre noul Subaru Crosstrek

Noul Subaru Crosstrek modelul 2016 combina eficienta si comfortul unui autoturism hatchback cu abilitatile pe teren accidentat ale unui SUV. Acest model este fabricat pe platforma unui alt autoturism popular, si anume Impreza, modelul cu cinci portiere. Ideea a fost foarte simpla. S-a luat un autoturism Subaru standard cu tractiune integrala, s-a inaltat cu 22 de centimetri, s-au adaugat ornamente noi si jante atragatoare, s-a folosit o vopsea unicata si s-a schimbat tapiteria la interior. Decat sa iasa pe piata cu o noua versiune a modelului Impreza, cei de la Subaru au decis sa scoata un nou autoturism, o strategie care ar fi dat roade in trecut.

Ce este nou la acest model 2016?

La acest model cei de la Subaru au folosit o bara de fata revizuita, o noua grila care sa acopere radiatorul si faruri noi. De asemenea la toate versiunile s-au folosit leduri pentru a ilumina consola centrala, iar la unele versiuni un sistem de pornire a motorului pe baza de cod PIN. Exista insa si o versiune limitata care este dotata cu o tehnologie de monitorizare a unghiurilor moarte.

Care sunt partile bune?

Subaru Crosstrek are un aspect modern si placut, garda la sol este suficient de inalta – un lucru folositor in caz de calatorii pe zapada sau chiar noroi, consumul de combustibil este scazut, versiunile de baza sunt bine echipate si exista o optiune ce include un sistem de evitare a coliziunilor.

Care sunt nemultumirile?

Tipurile de motorizari disponibile pentru noul Subaru Crosstrek modelul 2016 nu ofera suficienta putere, economia de combustibil in cazul versiunilor hibride nu este cu mult mai satisfacatoare decat in cazul versiunilor pe benzina iar scaunul soferului nu se poate regla electric.

Care este pretul mediu?

Daca alegeti sa cumparati un Subaru Crosstrek modelul 2016, o puteti face contra sumei de 22.500 – 33.000 de dolari.

Consumul de carburant

Subaru Crosstrek 2016 este propulsat de un motor de doi litri in patru cilindri tipul boxer (fata de alte motoare inauntrul carora pistonele se misca in sus si jos, in acest motor pistoanele se misca pe orizontala, dintr-o parte in alta) ce poate dezvolta 148 cai putere si un cuplu maxim de 196 nm. In cazul unei transmisii manuale cu cinci trepte de viteza, noul Subaru Crosstrek consuma aproximativ 10,2 litri/100 kilometri in oras si 7,5 litri/100 kilometri la drum lung. Pe de alta parte, in cazul unei transmisii automate CVT, consumul in oras scade la 9 litri/100 kilometri iar in cazul unui drum lung la 6,9 litri/100 kilometri.

Varianta hibrida foloseste acelasi motor de doi litri, dar este adaugat inca un motor electric ce este amplasat intre motorul initial si transmisie. Datorita motorului electric puterea creste cu 13 CP iar cuplul cu 24 nm. In acest caz economia de combustibil este putin imbunatatita, scazand la 7,8 litri/100 kilometri in oras si 6,9 litri/100 kilometri pe autostrada.

Caracteristici standard si optiuni

Noul Subaru Crosstrek este disponibil in cinci versiuni in ceea ce priveste nivelul de echipare.

Versiunea de baza 2.0i include o transmisie manuala in cinci trepte, geamuri si oglinzi electrice, inchidere centralizata, radiocasetofon stereo, conectivitate USB si bluetooth, o camera pentru marsarier, comenzi pe volan, jante din aliaj de 17 inchi, stergator si spalator de luneta si aer conditionat.

Versiunea 2.0i Premium adauga un pachet pentru vreme rece care include scaune, oglinzi si parbriz incalzit, proiectoare de ceata, doua difuzoare suplimentare, un covor de portbagaj, o cotiera si iluminare pentru contact.

Versiunea 2.0i Limited imrpesioneaza printr-o transmisie automata, scaune din piele, climatronic, sistem audio modern cu un ecran de 7 inchi, functie de faruri automate, un sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, oglinzi exterioare cu semnalizatoare si o cotiera pentru scaunele din spate.

Versiunea hibrida include un sistem de pornire fara cheie cu buton, aer conditionat automat, jante unicate si diverse culori la alegere.

Siguranta

Noul Crosstrek este echipat standard cu sistem ABS, control electronic al stabilitatii si tractiunii si frane asistate electronic. In urma testelor, acest model a castigat patrui stele dintr-un total de cinci pentru siguranta oferita in cazul unui impact frontal, cinci stele din cinci pentru impactul lateral si patru stele in cazul rostogolirii.