Topul celor mai ieftine masini straine de mici dimensiuni

Daca dispuneti de un buget redus dar totusi doriti sa achizitionati un autoturism nou de mici dimensiuni, va recomandam sa cititi cateva detalii despre urmatoarele automobile prezentate de noi. Autoturismele la mana a doua reprezinta un oarecare risc deoarece este imposibil sa stiti modul in care a fost folosite de proprietarul anterior si de asemenea este dificil sa va dati seama de problemele ascunse ce pot aparea imediat dupa achizitionarea lor. Ca urmare, multi soferi considera ca este mai bine sa cumpere o masina ieftina si mica dar noua, decat una second hand. Iar topul nostru prezentat mai jos vine in ajutorarea acestor soferi.

Nissan Versa

Da, este adevarat! Nissan Versa este un autoturism sedan subcompact si este cea mai ieftina masina noua straina pe care o puteti cumpara in ziua de azi. Avand un pret de start care se invarte in jurul sumei de 10 mii de euro, autoturismul Nissan Versa include cateva echipamente standard precum aer conditionat, bluetooth sau comenzi pe volan. Consumul de combustibil este unul mediu, acest autoturism consumand aproximativ 8,7 litri/100 kilometri in oras si 6,5 litri/100 kilometri la drum lung. Pentru soferii care sunt in cautarea unei versiuni care sa consume mai putin se pot orienta catre Nissan Versa SV care are cutie de viteze automata si consuma in jur de 7,5 litri/100 kilometri in oras si 5,8 litri/100 kilometri pe autostrada.

Chevrolet Spark

Cu un pret de start de 11 mii de euro, Chevrolet Spark este a doua masina din topul nostru in care am inclus cele mai ieftine masini straine de mici dimensiuni. Cu toate acestea nu trebuie sa va lasati pacaliti de pretul mic al acestui autoturism deoarece micutul Spark este echipat cu o multime de echipamente, precum jante de aliaj, faruri automate, aer conditionat, sistem audio cu patru difuzoare si multe altele. In ceea ce priveste consumul, Chevrolet Spark consuma aproximativ 7,5 litri/100 km in oras si 6 litri/100 km pe autostrada.

Mitsubishi Mirage

Desi nu suntem mari fani ai acestui autoturism, trebuie sa recunoasem ca micutul Mitsubishi Mirage isi deserveste bine scopul pentru care a fost creat. Per ansamblu Mitsubishi Mirage este un autoturism hatchback ce poate fi cumparat de nou la un pret de aproximativ 12 mii de euro si este dotat cu un numar impresionant de echipamente standard precum acces fara cheie, climatizare automata sau un port USB pentru muzica. In ceea ce priveste consumul, acesta se apropie de zona destinata autoturismelor hibrid, cu un consum de aproximativ 6,9 litri/100 kilometri in oras si 5,6 litri/100 kilometri la drum lung.

Smart Fortwo

Avand in vedere dimensiunile reduse ale acestui autoturism in doua portiere, probabil nu veti fi surprinsi sa-l vedeti pe lista masinilor straine ieftine. Si intr-adevar, Smart Fortwo isi merita cu prisosinta locul in topul nostru. Insa, spre deosebire de celalalte masini prezentate in acest articol, Smart Fortwo are doar doua locuri, lucru ce il face sa fie mai putin practic decat rivalii sai. Pe de alta parte, daca doriti sa vedeti partea plina a paharului, ganditi-va la usurinta in manevrele de parcare sau la faptul ca va puteti strecura cu usurinta prin trafic. Consumul de combustibil se invarte in jurul a 6,9 litri/100 kilometri in oras si 6,1 litri/100 kilometri pe autostrada. Pretul de pornire pentru un Smart Fortwo este de aproximativ 13 mii de euro.

Ford Fiesta

Ford Fiesta este un autoturism subcompact care a castigat un loc in lista noastra datorita echipamentelor standard precum inchiderea centralizata, aer conditionat sau sistem de control vocal. Pretul de baza porneste de la 14 mii de euro. Chiar daca consumul de combustibil este mai mare decat in cazul autoturismelor prezentate anterior (8,4 litri/100 kilometri in oras si 6,9 litri/100 kilometri pe autostrada), Ford Fiesta ofera mai multa putere. Cei 120 cai putere situeaza Ford Fiesta in capul listei daca este sa ne luam dupa puterea autoturismelor prezentate pana acum.