Pregateste-ti autoturismul pentru vacanta

Deplasarea cu masina catre destinatia de vacanta este o experienta placuta in sine. Nimic nu este mai interesant decat o calatorie cu familia sau prietenii cu autoturismul propriu, spre munte sau mare. Pregatirea autoturismului pentru o astfel de vacanta este ceva ce are nevoie de o planificare si nu trebuie facuta niciodata in ultimele minute. Urmati instructiunile de mai jos pentru a va asigura ca masina voastra este pregatita in mod corespunzator pentru urmatoarea vacanta.

Tineti cont de dimensiunea autoturismului vostru si de numarul de persoane care vor calatori cu el. Trebuie sa stiti exact de cat de mult spatiu dispuneti in masina. Inainte sa impachetati totul pentru vacanta, trebuie sa estimati cat de multe bagaje pot fi transportate in protbagajul masinii, si sa avertizati pasagerii despre acest lucru astfel incat ei sa stie ce isi pot lua la ei si ce nu.

Ganditi-va de doua ori si faceti o lista cu lucruile cele mai necesare pe care doriti sa le luati cu voi. Daca va indreptati inspre o statiune de pe litoral, probabil aveti nevoie de spatiu pentru sezlonguri si umbrele de soare. Daca va indreptati spre o statiune montana de ski, probabil trebuie sa gasiti o modalitate de a transporta skiurile. Daca alegeti o vacanta in natura, probabil doriti sa transportati echipament de camping, inclusiv un cort.

Unde veti depozita toate bagajele in masina? In functie de tipul autoturismului vostru, pot exista divers optiuni si locatii unde puteti depozita toate bagajele si echipamentele. Daca conduceti un autoturism sedan, probabil toate bagajele vor fi asezate in portbagaj sau pe bancheta din spate, in functie de numarul de persoane. Daca conduceti un SUV sau o masina combi, exista posibilitatea sa inchiriati sau sa achizitionati un portbagaj care se monteaza pe acoperisul masinii. Tineti cont de faptul ca un astfel de portbagaj suplimentar va afecta negativ consumul de combustibil.

Dubitele dispun de cel mai mult spatiu atat pentru pasageri, cat si pentru bagaje sau echipamente sportive. Mai exista si varianta unei camionete care are foarte mult spatiu in partea din spate, dar trebuie sa stiti ca bagajele asezate acolo vor fi expuse conditiilor meteorologice. O alta strategie utila este sa impachetati lucrurile de care nu aveti nevoie pe drum si lucrurile mici precum reviste, gustari sau alte bagaje de mici dimensiuni si sa le aranjati frumos sub scaunele autoturismului.

Daca decideti sa aranjati bagajele pe barele transversale ale portbagajului de pe tavanul autoturismului, este important sa le asigurati si sa le legati cat mai bine folosind diverse dispozitive, chingi sau coarde elastice. Multi soferi aleg sa foloseasca aceasta modalitate pentru a avea mai mult loc liber in interiorul masinii. Nu depozitati niciodata lucrurile improtante in exteriorul masinii deoarece persoanele straine pot avea acces la ele cu usurinta atunci cand va opriti pentru a va odihni.

Daca va veti pregati si aranja masina corespunzator pentru o vacanta veti economisi efort si timp. Cheia pentru o pregatire corecta a masinii este controlul. Luati cu voi doar bagaje de care sunteti siguri ca veti avea nevoie si lasati acasa lucrurile nefolositoare. Este mult mai usor si confortabil sa calatoriti pe distante lungi atunci cand aveti mai mult spatiu liber in masina decat atunci cand sunteti inghesuiti.