Pasii necesari pentru schimbarea culorii unui autoturism

V-ati plictisit de culoarea masinii dumneavoastra? Vreti sa schimbati culoarea autoturismului? Foarte simplu. Sunt doua etape peste care trebuie sa treceti pentru a va vedea dorinta indeplinita. Prima etapa este cea practica. In primul rand trebuie sa va ganditi la o culoare anume, una care va place sau care va reprezinta. Apoi cautati un service auto care sa se ocupa de masina dumneavoastra. Pretul variaza in functie de vopseaua aleasa, de culoare si de suprafata pe care va fi aplicata. Lasati masina in grija “meseriasului”. Operatiunea poate dura cel putin o zi, in functie de cat de repede se va usca vopseaua.

Dupa ce ati incheiat prima etapa si aveti masina vopsita in culoarea aleasa de dumneaoastra, urmeaza partea birocratica, etapa a doua a procesului de schimbare a culorii autoturismului. Aceasta etapa este mai neplacuta deoarece aveti de facut mai multe drumuri. Bineinteles ca si aceasta etapa va va face sa scoateti bani din buzunar.

In primul rand trebuie sa va faceti o programare la Registrul Auto Roman (RAR) pentru a depune o cerere cu privire la schimbarea culorii autovehiculului dumneavoastra. Cererea se va scrie de mana de catre dumneavoastra si se va semna doar in prezenta angajatului RAR care va face prestatia. Alaturi de cerere trebuie sa prezentati cartea de identitate a dumneavoastra si cartea de identitate a autovehiculului (CIV). La depunerea cererii va trebui sa achitati si suma de 90 lei.

Dupa ce ati terminat si aceasta parte a etapei, va trebui sa mergeti si sa va prezentati la Serviciul Public Comunitar de Conducere si Inmatriculari Vehicule pentru a vi se elibera noua carte de identitate a masinii. Si aici va trebui sa scoateti din buzunar bani. Taxa pentru un astfel de serviciu este de 37 lei si se poate achita la CEC.

Pentru eliberarea noului talon trebuie sa completati o cerere tip. Aceasta cerere se poate obtine direct de la Serviciul Public Comunitar de Conducere si Inmatriculari Vehicule. In aceasta cerere veti solicita eliberarea unui nou certificate de inmatriculare. Obligatoriu veti avea la dumneavoastra cartea de identitate a autovehiculului cu modificarile efectuate si aprobate de catre RAR, cartea de identitate a dumneavoastra si chitanta cu care puteti dovediti ca ati achitat taxa la CEC.

In cazul in care nu va puteti prezenta dumneavoastra la Servicul Public Comunitar de Conducere si Inmatriculari Vehicule puteti trimite o alta persoana, doar ca atunci va trebui sa mai faceti un drum la un notar public autorizat unde sa faceti o procura speciala pentru persoana respectiva.