Nissan Versa Versiunea 2007-2011

Nissan Versa fabricat intre anii 2007 si 2011 este un autoturism subcompact foarte manevrabil si econom din punct de vedere al consumului de carburant. In ciuda dimensiunii sale reduse, Nissan Versa dispune de suficient spatiu atat in partea din fata cat si in spatiul din spate destinat pasagerilor. Aceasta versiune de Nissan Versa se afla in topul preferintelor soferilor care doresc sa cumpere o masina la mana a doua si cauta ceva cu un consum scazut.

Nissan Versa fabricat incepand din 2006 si pana in 2011 este disponibil ca berlina sau hatchback. La varianta hatchback bancheta din spate se rabateaza pana intr-o anumita pozitie, chiar daca nu devine perfect perpendiculara cu podeaua. Scaunele sunt suficient de confortabile iar geamurile mari ofera o buna vizibilitate. Pilotul automat, comenzile audio pe volan sau conectivitatea Bluetooth sunt doar cateva dintre optiunile disponibile la acest model.

In unele tari, Nissan Versa este vandut sub numele de Nissan Tiida. Daca optati sa cumparati aceasta versiune de Nissan Versa, nu veti fi dezamagiti de experienta traita in timpul calatoriilor, cu toate ca acest autoturism nu este tocmai sportiv. Pentru marimea sa motorul este vioi iar suspensiile absorb cu succes imperfectiunile si denivelarile drumului. Pe partea cealalta, servodirectia lasa de dorit.

Consum de combustibil

Dupa cum am precizat la inceputul acestui articol, consumul de combustibil este destul de mic dar cu toate acestea nu se afla in topul masinilor cu un consum scazut. Versiunea cu cel mai bun consum de combustibil este cea fabricata intre 2009 si 2011 echipata cu motor de 1,8 litri si transmisie automata. In acest caz consumul este de 8,4 litri/100 kilometri in oras si 6,9 litri/100 kilometri in cazul unei calatorii lungi.

Siguranta

Sistemul ABS a fost optional la Nissan Versa si de aceea, daca va decideti sa cumparati o astel de versiune, trebuie sa fiti atenti sa evitati exemplarele fara ABS. Sistemul de control electronic als tabilitatii a fost disponibil doar la versiunile fabricate din 2011 si bineinteles ca si optiune extra. In ceea ce priveste evaluarile de siguranta in caz de accident, Nissan Versa variaza intre patru si cinci stele in functie de tipul impactului.

Motorizari

Nissan Versa 2007-2011 este disponibil cu un motor de 1,6 sau 1,8 litri. Amandoua motoare sunt de tipul DOHC si sunt echipate cu lant de distributie. Dupa cum am precizat in alte articole, fata de o curea de distributie, lantul de distributie nu trebuie schimbat la intervale regulate.

Fiabilitate

In urma cercetarilor s-a dovedit ca Nissan Versa 2007-2011 se situeaza in clasa medie in ceea ce priveste fiabilitatea. La aceste cercetari cele mai mici scoruri de fiabilitate au fost date pentru evacuare sau suspensii. In clasa autoturismelor subcompacte din care Nissan Versa face parte, cele mai fiabile autoturisme s-au dovedit a fi Honda Fit si Toyota Yaris.

Probleme comune

Printre cele mai intalnite probleme se numara o defectiune a regulatorului de presiune a combustibilului din cauza caruia masina poate refuza sa porneasca. O alta piesa a carei defectiune poate avea aceleasi urmari este pompa de combustibil. Printre alte probleme comune se numara ruginirea tobei intermediare. La versiunile echipate cu senzor de presiune a pneurilor, acesta tinde sa se defecteze adesea.
Sistemul de dezghetare a haionului poate inceta sa functioneze din cauza unor defectiuni alte modulului de control. In acest caz intregul modul trebuie inlocuit. Un astfel de modul nou este scump iar unii soferi opteaza pentru o astfel de piesa cumparata de la dezmembrari.
Alte probleme comune se intregistreaza la senzorul care masoara raportul de aer-combustibil. Din cauza acestei defectiuni martorul Check Engine se va aprinde in bord. Reparatiile la suspensii (amortizxoare, brate, arcuri) au fost de asemenea, adesea intalnite.

Pareri generale

La un pret rezonabil, un Nissan Versa la mana a doua este o optiune perfecta pentru navetisti sau pentru soferii incepatori care isi doresc prima masina. Acest lucru doar daca masina ce urmeaza sa fie cumparata a fost inspectata in detaliu de un mecanic auto. Daca va doriti aceasta masina nu uitati ca motorul de 1,8 litri cu transmisie automata este cel mai eficient in ceea ce priveste consumul de combustibil.