Nissan Rogue 2008-2013

Nissan Rogue fabricat intre anul 2008 si 2013 este un autoturism sportiv-utilitar (SUV), compact, cu cinci locuri. Acest autovehicul a fost echipat cu un motor in 4 cilindri si a fost disponibil fie cu tractiune fata, fie cu tractiune integrala. Singura transmisie disponibila a fost o transmisie automata cu variatie continua (CVT). Nissan Rogues 2008-2013 este unul dintre cele mai eficiente autoturisme SUV cu tractiune integrala din punct de vedere al consumului de carburant de pe piata masinilor la mana a doua. La interior Nissan Rogue este simplu si functional. Scaunele sunt confortabile, spatiul pe bancheta din spate este suficient de mare iar accesul este facil.

Daca doriti spatiu suplimentar in portbagaj, trebuie sa stiti ca spatarul banchetei din spate se rabateaza in totalitate. Pe drum Nissan Rogue se conduce simplu si placut asemenea unui autoturism si nu a unei masini de teren. Costurile de intretinere sunt asemanatoare cu a celor din cazul altor autoturisme sportiv-utilitare mici precum Honda CR-V sau Toyota RAV 4. Desi fiabilitatea este peste medie, exista cateva probleme de care trebuie sa tineti cont daca va decideti sa cumparati un Nissan Rogue folosit.

Motorizare Nissan Rogue

Singura motorizare disponibila pentru Nissan Rogue 2008-2013 a fost un motor de tip DOHC in 4 cilindri de 2,5 litri si 170 cai putere. Pentru a micsora costurile de intretinere a acestui SUV, cei de la Nissan au echipat acest motor cu un lant de distributie in loc de curea. Cu o intretinere corespunzatoare acest motor nu ar trebui sa aibe prea multe probleme.

Consum de carburant Nissan Rogue

Varianta fabricata intre 2008 si 2010 cu tractiune integrala a fost evaluata cu un consum de 11,2 litri/100 km in oras si 9 litri/100 km la drum intins. Modelul fabricat intre aceeasi ani dar cu tractiune fata are un consum de 10,6 litri/100 km in oras si 8,7 litri/100 km la drum lung. In cazul unui Nissan Rogue fabricat in 2010 cu tractiune integrala, puteti calatori in jur de 553 kilometri cu un plin de rezervor de 60 de litri de carburant.

Parerile soferilor

Noi am efectuat un studiu cercetand sute de comentarii ale unor proprietari de Nissan Rogue, atat pe forumuri cat si pe pagini de specialitate. Se pare ca parerile sunt impartite. Multi soferi sunt multumiti de consumul de combustibil, manevrabilitate si confort, vizibilitate in fata si acces. Vizibilitatea in spate si unghiurile moarte sunt nemultumirile stipulate cel mai des. O parte dintre soferi au experimentat probleme la sistemul de acces fara cheie si la transmisia automata CVT. De asemenea soferii care detin un Nissan Rogue si locuiesc in tari cu o clima calduroasa, se plang ca sistemul de climatizare este slab.

Probleme comune

Printre problemele comune putem enumera defectiuni la transmisia automata si defectiuni electrice. Uzare prematura a rulmentilor de roata pot provoca un huruit neplacut. Printre alte piese care se defecteaza des se numara si senzorul de nivel combustibil. De asemenea si senzorii care monitorizeaza presiunea in anvelope se defecteaza des, dar nu sunt scumpi de inlocuit.

Autoturisme asemanatoare

Alte masini SUV similare dar mai fiabile sunt Toyota RAV 4 sau Honda CR-V. In acelasi timp aceste autoturisme sunt si mai scumpe. Daca doriti o vizibilitate mai buna, puteti cauta informatii despre Subaru Forester. Daca doriti mai mult spatiu va puteti indrepta atentia spre un Mazda CX-7 cu motor de 2,5 litri. Pentru mai multa putere si confort, cautati un Nissan Murano echipat cu motor V6.