Mazda 6 Modelul 2009-2013

Foarte putine autoturisme sedan de familie pot fi descrise ca fiind placute de condus, iar Mazda 6 fabricat intre anii 2009 si 2013 este unul dintre ele. Mai mult decat atat, in ceea ce priveste caii putere si cuplul, motorul optional V6 de 3,7 litri situeaza acest model de Mazda6 in topul celor mai performante autoturisme de familie. Daca tot vorbim de un autoturism atat de laudat, trebuie sa specificam ca in urma testelor de siguranta in caz de rasturnare Mazda 6 a obtinut cinci stele din cinci. Din alt punct de vedere, stilul sportiv al acestui autoturism il scoate in evidenta.

Maza 6 este si foarte spatioasa si bine echipata. Calitate materialelor folosite la interior este destul de buna. Portbagajul este urias iar bancheta din spate se rabateaza complet. Mazda 6 modelul 2009-2013 nu este scumpa, este fiabila si ieftina de intretinut. Probabil acum va intrebati daca exista defecte sau dezavantaje ascunse. Sau poate vreti sa stiti consumul de combustibil. Sunteti curiosi sa aflati care sunt problemele comune? Cititi acest articol mai departe pentru a afla tot ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara un Mazda6.

Tipuri de motorizari

Motorul DOHC cu patru cilindri in linie de 2,5 litri si 170 cai putere este disponibil cu transmisie manuala in 6 trepte de viteza sau transmisie automata in 5 trepte. In general acest motor este fiabil si este folosit la multe alte modele Mazda sau chiar Ford. In ceea ce priveste motorul V6 de 3,7 litri si 272 cai putere, acesta este disponibil doar cu transmisie automata cu 6 viteze. Acest motor este lipsit de probleme iar majoritatea posesorilor sunt foarte multumiti de el. Atat motorul cu 4 cilindri cat si cel cu 6 cilindri sunt echipate cu lant de distributie, deci nu trebuie sa va ingrijoreze gandul la intervalele de schimb ale curelei.

Manevrare

La acest capitol Mazda 2009-2013 exceleaza. Mazda 6 se aseaza pe drum ca putine alte autoturisme. Directia este precisa si bine ponderata. Motorul de 2,5 litri este suficient de sprinten pentru plimbarile zilnice iar motorul de 3,7 litri este foarte puternic. In cazul celui din urma, autoturismul poate ajunge de la 0 la 100 kilometri la ora in 6 secunde. Mazda 6 echipat cu un astfel de motor este foarte solid si exceptional de stabil pe drum. Singura problema este faptul ca pe unele drumuri zgomotul cauciucurilor este putin accentuat.

Siguranta

Asa cum era de asteptat, sistemul ABS si sistemul DSC (controlul stabilitatii) sunt standard la un astfel de autoturism. La versiunile fabricate mai recent a fost instalat un sistem optional de monitorizare a unghiurilor moarte care avertizeaza conducatorul auto despre alte automobile care se apropie din spate, stanga sau dreapta. Varianta fabricata intre 2009 si 2010 a fost notata cu 5 stele in urma testelor de siguranta. Odata cu fabricarea versiunilor mai noi, testele de siguranta au devenit mai riguroase iar Mazda 6 fabricata intre 2011 si 2013 a fost notata cu doar 4 stele.

Consum de carburant

Mazda 6 echipata cu motor in 4 cilindri are un consum mediu pentru clasa din care face parte. In cazul unei transmisii automate puteti parcurge aproximativ 710 kilometri cu un plin de rezervor de 70 de litri. Motorul V6 este mai puternic dar si mai flamand. Acesta consuma in medie 13,8 litri/100 kilometri in oras si 9 litri/100 kilometri pe autostrada.

Fiabilitate si probleme comune

Pentru a va scrie acest capitol al articolului, am verificat multe surse si adevarul este ca Mazda 6 fabricat intre 2009 si 2013 nu are multe probleme. Majoritatea posesorilor au confirmat ca acest autoturism este foarte fiabil. Problemele comune raportate sunt in mare parte minore. Unii soferi s-au plans ca franele pe fata se uzeaza cam repede. De asemenea coroziunea la bornele bateriei poate cauza unele probleme de natura electrica. Printre alte plangeri au fost raportate probleme minore la butonul de pornire. Toate acestea sunt probleme nesemnificative. Componentele importante precum motorul, transmisia sau sasiul par lipsite de probleme grave.