Masini ieftine, ideale pentru plimbari prin oras

Un autoturism ideal pentru plimbarile prin oras, trebuie sa fie mai mult decat o masina compacta. Dimensiunile concise sunt importante pentru a va strecura pe strazile inguste si aglomerate, dar de altfel, exista o serie de multi alti factori demni de luat in considerare atunci cand doriti sa cumparati o masina pentru plimbari scurte prin oras, precu, aspectul, performanta, economia de combustibil, siguranta, confortul, spatiul de depozitare si desigur, un pret accesibil. Mai jos noi am reusit sa creem o lista de cateva autoturisme exceptionale, ieftine si tocmai potrivite pentru viata de oras.

Chevrolet Spark

Fiind una dintre cele mai vandute masini subcompacte de pe piata, Chevrolet Spark impresioneze prin dimensiunile sale concise, este foarte manevrabil, ideal pentru executarea virajelor rapide si pentru parcarile inguste. Din pacate, antifonarea este o problema pentru acest autoturism iar nivelul ridicat de zgomot nu face ca Chevrolet Spark sa fie un autoturism tocmai placut pentru calatorii lungi pe autostrada. Un pret mediu pentru acest autoturism la mana a doua, dupa un studiu de piata asupra a mai multe exemplare publicate pe mai multe websiteuri, este de 11.500 de dolari.

Ford C-MAX

Situandu-se la un nivel intermediar intre un autoturism combi si un autoturism hatchback, Ford C-Max este o masina hibrida care are un aspect atragator si o atitudine sportiva. Sistemul de propulsie puternic si eficient al acestui autoturism este definit de un motor in patru cilindri de 2 litri si un motor electric, care impreuna dezvolta 188 cai putere si un cuplu de 174 nm. Consumul este unul impresionant de doar 5,2 l/100 km in oras si 5,8 l/100 km la drum intins. La interior materialele au un aspect premium iar masina este dotata cu diverse tehnologii moderne, capul de afis fiind un dispozitiv SYNC. Daca cautati un astfel de autoturism second hand, fabricat intre 2013 si 2014, il puteti gasi la un pret mediu de 19.000 de dolari.

Honda Fit 2016

Aflandu-se la a treia generatie a acestui model, Honda Fit este mai perfect ca niciodata. Propulsat de un motor de 1,5 litri in patru cilindri, acest mic autoturism hatchback este suficient de plin de viata incat sa fie un competitor serios pentru alte masini puternice, in traficul urban. Asul din maneca este un consum de combustibil excelent de 5,7 l/100 km. De asemenea este de luat in calcul si nivelul ridicat de fiabilitate al acestui autovehicul. Honda Fit ofera suficient spatiu la interior si diverse echipamente standard, la o calitate surprinzatoare. Pretul unui Honda Fit modelul 2016 incepe de la putin peste 17.000 de dolari.

Kia Soul

Este greu sa facem un top al masinilor ideale pentru viata de oras fara sa luam in calcul si Kia Soul. Iesita pentru prima data pe piata in anul 2009, Kia Soul se defineste ca un autoturism micut, elegant, care ofera foarte mult spatiu si diverse tehnologii moderne. Kia Soul este dotata cu foarte multe echipamente standard si optiuni impresionante, cum ar fi un acoperis panoramic. In ceea ce priveste interiorul, Kia Soul se poate bucura de unul dintre cele mai rafinate in randul autoturismelor mici. Zgomotul motorului si acceleratia lenta se numara printre dezavantajele acestei masini. Pretul unui Kia Soul la mana a doua este de 15.000 de dolari.

Mazda 3 2016

Disponibile in doua variante de caroserie, berlina sau hatchback, Mazda 3 este foarte eleganta si are foarte multe facilitati standard. Cei care cauta un aspect tineresc dar si spatiu considerabil in portbagaj, vor opta probabil pentru varianta hatchback, intrucat este mai practica. Doritorii pot alege dintre doua motoare cu patru cilindri. Este vorba despre un motor de 2 litri ce dezvolta 155 cai putere si un motor de 2,5 litri ce dezvolta 184 cai putere. Ambele consuma doar aproximativ 5,8 l/100 km datorita unei tehnologii revolutionare dezvoltate de Mazda, numita Skyactiv. Oferind performanta si eficienta, acest autoturism poate deveni o placere pentru orice sofer. Mazda 3 modelul 2016 poate fi cumparat la un pret de 18.500 de dolari.