Masini de teren cu un consum redus de combustibil

In zilele noastre o masina de teren nu mai este sinonim cu un consum exagerat de combustibil. Astazi multe masini de teren noi combina utilitatea cu confortul si economia de consum de combustibil. Noi am ales cateva modele de masini de teren care sunt disponibile pe scara larga si au un consum destul de redus pentru capacitatea lor. Pentru a alcatui acest clasament am ales doar autoturisme fabricate in jurul anului 2010 cu un consum mixt care sa nu depaseasca 10 l/100 km.

Hyundai Tucson 2010

Hyundai Tucson a fost reproiectat in anul 2010. Aceasta masina de teren este cea mai mica din acest clasament dar ofera cel mai scazut consum mixt, de doar 9 litri/100 km. Desi Hyundai Tucson este putin rigida, este placuta de condus, are un interior frumos finisat si o multime de caracteristici disponibile. Din pacate spatiul interior si spatiul de depozitare sunt limitate iar vizibilitatea in partea din spate este compromisa. Fiabilitatea este medie.

Subaru Outback 2008

Subaru Outback este un autoturism ce are standard tractiune integrala si un motor “boxer” cu un centru de greutate mai jos. Varianta fabricata intre 2005 si 2009 este mai degraba un autoturism combi cu un spate usor inaltat. Modele fabricate incepand cu anul 2010 sunt mai inalte si mai incapatoare. La primele modele au fost cateva probleme cu motorul dar dupa anul 2008 aceste masini de teren au devenit destul de fiabile. Trebuie mentionat ca sistemul de tractiune integrala dezvoltat de cei de la Subaru este unul dintre cele mai bune. Un Subaru Outback cu motor in 4 cilindri si transmisie automata, fabricat in anul 2010 consuma aproximativ 8,1 l/100 km.

Toyota Rav 4

Desi Toyota Rav 4 este cea mai mica masina de teren din “familia” sa, aceasta este agila si placuta de condus. Toyota Rav 4 este confortabila si are un motor in 4 cilindri “plin de viata”. Acest autoturism este disponibil cu tractiune pe fata sau tractiune integrala. Interiorul are finisaje dragute si este practic iar trenul de rulare rafinat. Toyota Rav 4 este foarte fiabila si nu se depreciaza foarte repede ca alte masini. Costurile de intretinere sunt nesemnificative. Un model cu tractiune pe fata fabricat in 2010 consuma in jur de 8,7 l/100 km.

Nissan Rogue 2009

Introdus pe piata in anul 2008, Nissan Rogue este o masina de teren disponibila cu tractiune integrala sau tractiune pe fata. Nissan Rogue este disponibil cu un motor in 4 cilindri de 2,5 litri ce dezvolta 170 cai putere si este echipat cu o transmisie automata de tipul CVT. Nissan Rogue este placuta de condus si foarte silentioasa in timpul calatoriilor. Interiorul este simplu dar confortabil. Vizibilitatea in spate este singurul minus. Fiabilitatea este peste medie desi modelul fabricat in aul 2008 ar trebui evitat.

Toyota Highlander

Toyota Highlander este o masina SUV de dimensiune medie ce ofera o calatorie foarte confortabila. Toyota Highlander este disponibila intr-o configuratie cu 5 sau 7 locuri. Modelul fabricat intre 2003 si 2007 a fost un Toyota Camry modificat. Reproiectat in anul 2008, Toyota Highlander a crescut in dimensiune si a primit un motor mai puternic in 4 cilindri de 2,7 litri, cu tractiune fata. Toyota Highlander fabricata dupa anul 2008 este cea mai spatioasa din clasa sa. Toyota Highlander este fiabila si usor de intretinut. O versiune fabricata in 2010 cu motor de 2,7 litri consuma aproximativ 8,7 litri/100 km.