Lucruri de care trebuie sa tineti cont cu o zi inainte de examenul de conducere

Probabil ati investit timp si efort ca sa invatati, sa studiati si sa memorati toate semnele si legislatia rutiera, pentru a fi pregatiti de examenul de conducere. Acum, cel mai bun lucru pe care il puteti face cu o zi inainte pentru a va asigura succesul, este sa tineti cont de urmatoarele sfaturi. Daca nu sunteti bine pregatiti sau daca faceti alegeri neinspirate cu o zi inainte de examen, acest lucru poate avea un impact negativ asupra examenului ce urmeaza. Cu siguranta nu va ganditi la un esec. Asadar va invitam sa cititi urmatorul articol.

Nu neglijati cateva minute suplimentare de studiu

Desi probabil stiti deja acest lucru, seara dinaintea examenului este momentul oportun pentru a verifica din nou legislatia si pentru a va nota cateva idei din capitolele la care sunteti cel mai slab pregatiti. Nu trebuie sa exagerati si sa studiati pana la ore tarzii din noapte. O ultima recapitulare este perfecta pentru a vedea daca sunteti cu adevarat pregatiti sau nu. Daca in timpul acestei recapitulari veti observa ca sunt multe informatii pe care inca nu le cunoasteti, poate este timpul sa va ganditi sa anulati examenul pentru o alta zi.

Nu va culcati tarziu

Chiar daca decideti sa va petreceti ultima seara inainte de examen studiind, asigurati-va ca veti merge la somn la o ora adecvata, pentru a nu fi somnorosi a doua zi. Fara un somn bun, in dimineata urmatoare in timpul examenului nu veti fi capabili sa va concentrati asa cum trebuie. Ca urmare exista posibilitatea sa uitati anumite notiuni de baza. In cazul unui examen practic, lipsa somnului poate ducea la scaderea calitatilor voastre ca si viitori conducatori auto.

Nu sarbatoriti absolvirea examenului inainte de a-l sustine

Exista posibilitatea sa fiti incantati de examenul care urmeaza si sa va simtiti foarte increzatori ca veti trece cu succes acest test. Asadar exista posibilitatea sa va ganditi la o mica petrecere. O petrecere inseamna muzica, bautura si oboseala. Va asiguram ca este timpul sa va ganditi din nou si sa renuntati la asa ceva chiar in seara dinaintea examenului. Toti factorii prezentati mai sus va pot face incapabili sa sustineti examenul de a doua zi.

Nu uitati de importanta orelor practice

Sa studiati legislatia este un lucru foarte bun inainte de examen, dar nu trebuie sa uitati ca aveti nevoie si de practica. Cu cat veti face mai multe ore de practica cu atat veti castiga mai multe experienta si incredere. Mai mult decat atat, orele practice va ajuta sa va faceti o idee despre ce se va intampla in timpul examenului.

Nu uitati sa inspectati autoturismul pe care urmeaza sa-l conduceti

Desi este datoria instructorului ca masina pe care urmeaza sa sustineti examenul de conducere sa fie in stare perfecta, nu strica sa o inspectati chiar voi. Este important sa stiti ca puteti pica examenul din cauza unui autoturism cu defectiuni. Mai mult decat atat asigurati-va ca masina este curata la interior. Desi instructorul nu va poate pica testul din cauza curateniei, este bine sa-i aratati acestuia putin respect, curatind interiorul masinii inainte de examen.

Daca veti tine cont de aceste sfaturi simple, va siguram ca va veti imbunatati sansele de a trece cu succes examenul de conducere.