Importanta anvelopelor de iarna

Iarna, zapada, gheata, frig: toate acestea pot fi considerate pericole atunci cand vine vorba de trafic rutier. Stiti ca anvelopele de iarna va ajuta sa conduceti in siguranta pe timp de iarna? Cu siguranta stiti, iar daca nu stiati, ati aflat acum. Deci, cu siguranta trebuie sa va achizitionati un set pentru a va feri de pericolele acestui anotimp.

Daca intrebati pe cineva care foloseste aceste anvelope, veti afla ca acestea va dau increderea asigurand o buna tractiune si o asezare diferita pe carosabilul inghetat, inzapezit sau ud. Ei va vor mai spune si faptul ca anvelopele de iarna va ajuta sa evitati provocarea unui accident. Va prezentam cateva avantaje cheie pentru a va convinge sa folositi anvelope de iarna.

Fara compromisuri

Anvelopele de iarna sunt compuse din cauciuc flexibil si au un design unic pentru a rula exclusiv pe zapada, noroi si gheata la temperaturi scazute. Soferii vor beneficia de o tractiune crescuta semnificativ in timpul accelerarii, distanta de franare va fi mai scurta iar mentinerea directiei va deveni o sarcina mai facila, mai ales la viteze mari. Daca anvelopele pentru toate sezoanele sunt bune si la cald si la frig, anvelopele de iarna sunt specializate in cazul conditiilor climatice reci.

Nu doar pentru zapada si gheata

Stiati ca anvelopele pentru toate sezoanele devin tari, foarte tari atunci cand afara este frig? Avand in vedere faptul ca o tractiune eficienta se bazeaza pe pneuri moi si maleabile, anvelopele dure/tari pot duce la un dezastru. Pe timp de iarna, chiar si pe drumurile uscate, cauciucul moale si flexibil utilizat in cazul fabricarii anvelopelor de iarna fac ca acestea sa fie esentiale masinii dumneavoastra. Cu alte cuvinte, chiar si pe carosabil uscat, anvelopele de iarna sunt mult mai eficiente.

Durata de viata

Este de la sine inteles ca achizitionarea unui set de anvelope de iarna va mari durata de viata a anvelopelor de vara. Acest lucru va ajuta la compensarea costurilor achizitionarii anvelopelor de iarna. Multi soferi prefera sa monteze anvelopele de iarna pe un set nou de jante de otel negru care tine nisipul si sarea departe de ele.

Siguranta sporita

Astazi toata lumea urmareste asigurarea unor conditii de siguranta pentru soferi si pentru familiile lor. Asadar, sistemele avansate de mentinere a stabilitatii, sistemele de control in cazul franarii si chiar senzorii care previn accidentele prin autofranare sunt din ce in ce mai folosite. Sisteme precum ABS sau ESP ajuta la maximizarea tractiunii, iar aceste sisteme si anvelopele de iarna se vor completa reciproc astfel incat sa puteti conduce in siguranta pe zapada, pe gheata si in orice fel de conditii specifice iernii.

Distanta de franare

In majoritatea situatiilor de conducere, 10 metri nu reprezinta o distanta mare. La viteza pe autostrada, 10 metri vor fi strabatuti in maxim trei secunde. Ganditi-va ca atunci cand trebuie sa franati iar carosabilul este acoperit de zapada si gheata, cei 10 metri vor deveni o adevarata problema. Din fericire, daca aveti anvelope de iarna puteti frana in conditii de siguranta, facand astfel diferenta intre evitarea si producerea unui accident.