Honda CR-V – Modelul 2007-2011

Numele de CR-V primit de acest autoturism sport de teren Honda vine de la (Comfortable Runabout Vehicle) si inseamna vehicul confortabil pentru calatorii scurte. Acest nume se pare ca se potriveste perfect pentru un astfel de SUV cu cinci locuri, ce combina eficienta consumului de combustibil cu utilitatea unui autovehicul sportiv. Modelul Honda CR-V fabricat intre 2007 si 2011 a fost disponibila doar cu un motor in patru cilindri si transmisie automata. In ceea ce priveste tractiune, acest SUV a fost disponibil atat cu tractiune integrala cat si cu tractiune doar pe fata.

Sistemul de tractiune integrala a fost conceput intr-o asa maniera incat sa trimita in mod automat putere la rotile din spate cand este detectata o pierdere de tractiune. Interiorul este confortabil si ofera suficient spatiu de depozitare. Intrebarea de pe buzele tuturor este insa cat de fiabil este acest autovehicol? Ce durata de viata are? Care sunt problemele comune? Cititi mai departe pentru a afla raspunsurile acestor intrebari, precum si alte informatii utile despre Honda CR-V 2007-2011.

La inceput Honda CR-v a fost disponibila in trei versiuni, diferite prin nivelul de echipare. Versiunea de baza LX, versiunea de mijloc EX cu tavan panoramic si versiunea de top EX-L cu scaune auto de piele incalzite si sistem de navigare. In anul 2011 a aparut si versiunea SE careia i s-a adaugat comenzi audio pe volan.

In urma parerilor celor care inca au sau au avut in posesie un Honda CR-v fabricat intre 2007 si 2011, am ajuns la concluzia ca acest SUV ofera siguranta, confort si are un interior foarte practic. Lista de avantaje continua cu vizibilitate crescuta, spatiu de depozitare suficient, un consum de combustibil in limitele normale, directie buna si aspect atragator. In acelasi timp am aflat ca multi proprietari au folosit aceste masini pentru calatorii lungi. Printre plageri se numara zgomotul rutier. Unii soferi s-au plans si de faptul ca anvelopele se uzeaza repede iar un minus este lipsa unui motor optional V6. Au fost si unele plangeri legate de defectarea sistemului de aer conditionat ce a necesitat reparatii costisitoare. Cu toate acestea, cele mai multe pareri sunt pozitive.

Dupa cum am specificat la inceput, Honda CR-V 2007-2011 a fost echipata cu un motor in 4 cilindri de 2,4 litri. Acest motor este foarte fiabil. Cu intretinere corespunzatoare, durata de viata a acestui motor poate ajunge pana la 350 de mii de kilometri. Totodata motorul este echipat cu un lant de distributie.

Honda CR-V este cunoscuta datorita consumului de combustibil scazut. Este poate unul dintre cele mai econome SUV-uri cu tractiune itnegrala de pe piata autoturismelor second hand. Un Honda CR-V cu tractiune integrala fabricat in 2011 consuma aproximativ 11,2 l/100 km in oras si 8,7 l/100 km la drum intins.

Elemente pro: aspect, manevrabilitate, confort interior, spatiu de depozitare, echipamente de siguranta, consum de combustibil, fiabilitate.
Elemente contra: zgomot rutier, rigiditate, uzura prematura a anvelopelor, vizibilitate redusa in spate.

Autoturisme similare

Ford Escape este mai putin scump si este singurul SUV de mici dimensiuni care inca arata precum o camioneta. Acesta are fata de Honda CR-V un motor V6, dar acesta este mai putin fiabil. Toyota RAV4 este mai putin spatioasa dar mai silentioasa. Nissan Rogue ofera un consum de combustibil mai scazut datorita unei transmisii CVT, dar este mai putin fiabila si ofera mai putin spatiu de depozitare.