Eficienta si beneficiile masinilor electrice

Masinile electrice vor fi pe departe autoturismele viitorului. Automobilele electrice au castigat multa popularitate in randul celor pasionati de masini si nu numai, si aceasta tendinta este in crestere deoarece din ce in ce mai multi oameni sunt interesati sa achizitioneze masini ecologice care sa fie eficiente in ceea ce priveste consumul de combustibil. Din acest motiv mai toti producatorii de automobile isi indreapta toata atentia asupra masinilor electrice. In ziua de astazi pe piata putem gasi autoturisme electrice in diferite forme si dimensiuni.

Masinile electrice sunt prietenoase cu mediul inconjurator

In ultimii ani zonele urbane sunt de-a dreptul sufocate in totalitate de emisii de carbon urat mirositoare datorate arderii interne a automobilelor. Acest lucru a dus la incalzirea globala si diverse schimbari climatice. Prin urmare, cercetatorii indeamna oamenii sa utilizeze de cele mai multe ori metode ecologice de transport iar autoturismele electrice sunt perfecte pentru a servi acestui scop.

Energia utilizata pentru propulsarea acestor motoare este derivata din energie electrica si poate fi colectata de la orice sursa ce produce curent electric. Energia electrica nu produce emisii, asadar nu exista poluare. Mai mult decat atat, costurile cu consumul de combustibil vor fi reduse la minim.

Eficienta energiei si costul efectiv

Avand in vedere ca preturile petrolului sunt in continua crestere de la zi la zi, multe persoane au ajuns in imposibilitatea de a-si permite sa aibe un autoturism cu toate ca in zilele noastre o masina este o necesitate si nu un lux. Renuntand la autoturismele conventionale cu motoare pe benzina sau motorina in schimbul motoarelor electrice, vom renunta si la uleiuri deoarece un motor electric nu are nevoie ungere si lubrifiere. Astfel toate costurile de intretinere vor fi reduse.

Dezavantaje

Chiar daca in prezent nu exista multe statii de alimentare cu energie electrica, multe persoane isi vor putea alimenta autoturismul chiar acasa sau de la orice alta sursa de curent electric. Singurul dezavantaj este faptul ca in prezent nu putem calatori pe distante lungi cu un autoturism electric datorita lipsei statiilor de incarcare din tara noastra.

Masinile electrice trebuie conectate la o sursa de curent pentru o perioada indelungata de timp pentru un proces complet de incarcare a bateriilor. Acest lucru poate creste pretul facturilor la curent, iare pretul energiei electrice in ziua de astazi nu este deloc de neglijat. De aceea, in masura in care doriti sa achizitionati un automobil electric, este necesar sa cercetati si sa va informati inainte. Pana la urma, masinile eletrice pot salva mediul nostru inconjurator pretios.