Diferente dintre Vw Passat si Jetta 2015

Daca sunteti interesati sa achizitionati un autoturism nou fabricat de celebra companie nemteasca Volkswagen, poate va intrebati care sunt diferentele dintre modelul Jetta si Passat. Un lucru este cert! Un autoturism Vw Passat de clasa medie este mai mare decat un autoturism compact Jetta. Dar oare exista si alte diferente? Chiar este Vw Jetta atat de mic in comparatie cu un Vw Passat? Pentru a afla raspunsul, noi am realizat o comparatie stransa intre un Vw Passat fabricat in 2015 si un Vw Jetta fabricat in acelasi an.  Astfel, citind acest articol veti putea afla similaritati dar si diferente dintre aceste doua modele.

Exteriorul

La exterior este aproape imposibil sa faceti distinctia intre un Vw Passat si un autoturism Vw Jetta, la o privire rapida. Aceste doua masini au un aspect aproape identic. Este ca si cum am privi doua perechi identice de pantofi, dar de marimi diferite. Vw Passat este cu 23 de centimetri mai lung decat Vw Jetta, iar aceasta diferenta poate fi vizibila la usa din spate si in zona portbagajului care este putin mai alungit.

Interiorul

Ca si la exterior, si la acest capitol, automobilele Vw Passat si Vw Jetta sunt aproape similare. Aceste doua autoturisme sedan impartasesc acelasi design interior de ansamblu, astfel incat majoritatea componentelor precum bordul, vitezometrul sau volanul, se raporteaza de la un model la altul. Suntem convinsi ca soferii care sunt obisnuiti sa conduca un Vw Passat, nu vor intampina nici o problema sa conduca un Vw Jetta, si nici vice versa. Cu toate acestea admitem ca Vw Passat ofera mai mult spatiu la interior in fiecare dimensiune masurabila si de asemenea are mai mult spatiu in portbagaj.

Mecanica

Vw Jetta ofera cinci optiuni de propulsie diferite, in timp ce Vw Passat ofera doar trei. Motorul de baza al unui Vw Jetta fabricat in 2015 este unul de 2 litri in 4 cilindri, ce dezvolta nu mai putin de 115 cai putere. Acest motor de baza se va simti lipsit de putere in aproape orice situatie. La un drum prin oras acest model va consuma in jur de 9,4 litri de combustibil la 100 de km, in timp ce la un drum intins va consuma doar 6,9 litri.

Standard la Passat si optional la Jetta este un motor turbo de 1.8 litri in 4 cilindri care dezvolta 170 cai putere si un cuplu de 250 nm. Acest motor va avea un consum de combustibil apropiat de motorul prezentat mai sus, de 2 litri.

Soferii care doresc sa isi imbuantateasca consumul de combustibil pot opta pentru un motor turbodiesel in 4 cilindri de 2 litri, care poate fi disponibil atat la modelul Jetta cat si la Passat. Acest motor va dezvolta 150 cai putere si un cuplu de 320 nm. In cazul acestei alegeri consumul va scadea la 7,5 litri/100 km in oras si 5,1 litri/100 km pe autostrada in cazul modelului Jetta sau 7,8 litri/100 km in oras si 5,3 litri/100 km pe autostrada in cazul modelului Passat.

Cei care acorda prioritate economiei de combustibil pot opta de asemenea pentru un motor hibrid, dar doar in cazul modelului Jetta. Este vorba despre un motor turbo in 4 cilindri de 1,4 litri care dezvolta 170 cai putere si are un consum impresionant de doar 5,6 litri/100 km in oras si 4,9 litri/100 km la un drum intins.

In cele din urma, atat modelul Passat cat si modelul Jetta ofera o optiune de motor pentru conducatorii auto care doresc mai multa putere. In cazul modelului Jetta este vorba despre un motor de 2 litri turbo in 4 cilindri ce dezvolta 210 cai putere si un consum de 10,2 litri/100 km in oras sau 7,1 litri/100 km la drum lung. Pe de alta parte, la Passat motorul este si mai puternic, fiind vorba despre un motor in V6 ce dezvolta 280 cai putere dar si un consum mai ridicat de 11,7 litri/100 km in oras si 8,4 litri/100 km pe autostrada.

Concluzii

Dupa toate cele mentionate mai sus, veti descoperi ca nu sunt mari diferente intre aceste doua modele de automobile Vw. Nici unul dintre aceste autoturisme nu ofera nici un beneficiu substantial in materie de performanta, tehnologie, optionale sau siguranta, si de altfel, amandoua masini arata aproximativ la fel atat la interior cat si la exterior. Beneficiul principal este ca un Vw Jetta are un pret de baza mai mic si ofera o mai buna economie de combustibil. Pe de alta parte, un Vw Passat ofera mai mult spatiu, mai multa putere si un portbagaj mult mai generos.