Cum sa reduceti emisiile unui autoturism

Fie ca va doriti reducerea emisiilor doar pentru a putea trece un test de specialitate sau pur si simplu doriti sa ajutati mediul inconjurator, reducerea canitatii de emisii pe baza de carbon este intotdeauna benefica pentru masina dumneavoastra. Un autoturism cu emisii mari nu doar ca va merge mai incet sau va consuma mai mult combustibil ci va polua mai mult atmosfera si va distruge stratul de ozon. De aceea va ajutam cu unele sfaturi pentru a reduce emisiile masinii dumneavoastra.

Folositi aditivi pentru combustibil

Daca aveti drum la magazinul de piese auto, veti vedea pe rafturi mai multe tipuri de aditivi pentru combustibil, care pot fi folositi la masina dumneavoastra. Scopul acestor aditivi este acela de a ajuta la mentinerea unui combustibil curat, precum si a supapelor de admisie din motorul autoturismului dumneavoastra. Agentul de curatare ce se gaseste in aditivii de combustibil sunt cu adevarat utili in pastrarea pieselor curate si ajuta astfel masina sa produca emisii pe baza de carbon la un nivel mult mai mic.

Folositi combustibil de o calitate superioara

Unul dintre cele mai simple moduri de a reduce emisiile masinii dumneavoastra se refera la schimbarea tipului de combustibil folosit. Asadar optati pentru un tip de combustibil cu un nivel octanic mai mare. In loc sa folositi un tip de combustibil mai ieftin, luati in considerare faptul ca utilizarea unui tip de combustibil mai bun, mediu sau chiar din clasa premium va ajuta sa reduceti emisiile. Nivelul octanic mai mare creeaza o ardere mai buna si ajuta la pastrarea motorului curat. De fapt, gradele premium date in cazul benzinii, include agenti de curatare similari cu cei gasiti in aditivii din benzina.

Schimbati cu regularitate filtrul de aer

Asigurati-va ca schimbati filtrul de aer al masinii cu regularitate. In mod normal filtrul de aer trebuie schimbat la un interval situat intre 10000 si 20000 de kilometri. Acest lucru va ajuta sa mentineti impuritatile si mizeria departe de motorul masinii dumneavoastra. Prin mentinerea murdariei, a prafului si a altor impuritati departe de motorul masinii dumneavoastra, masina va merge mai eficienti si va produce emisii mai curate. De asemnenea curatarea sistemului de evacuare duce intotdeauna la reducerea emisiilor eliberate in atmosfera.

Schimbati-va la timp uleiul de motor

Urmati recomandarile producatorului autoturismului in ceea ce priveste schimbul uleiului. Uleiul de motor murdar permite ca rezidurile si dioxidul de carbon sa se depuna in interiorul motorului cauzand cresterea emisiilor. Uleiul de motor ar trebui schimbat la intervale situate intre 10000 si 15000 de kilometrii in functie de obiceiurile de conducere si de tipul autoturismului pe care detineti.

Verificati presiunea din anvelope

Prin pastrarea pneurilor masinii dumneavoastra umflate corespunzator, va veti bucura de calatorii dar si de eficienta consumnului de combustibil. Un consum mai redus de combustibil va produce intotdeauna emisii mai scazute. De fapt, unele estimari raporteaza faptul o presiune necorespunzatoare din anvelope poate ajuta la cresterea consumului de combustibil cu pana la 10% sau 15%. Deci, nu doar ca veti ajuta mediul inconjurator ci veti si economisii niste bani.

Nu conduceti foarte mult

Un mod sigur de a reduce emisiile de la masina dumneavoastra este acela de a nu conduce decat daca este necesar. In loc sa luati masina oriunde mergeti, luati in considerare si folosirea unui mijloc de transport public. Cu cat masina dumneavoastra ruleaza mai putin pe drum, cu atat nivelul de emisii eliberat in atmosfera va fi mai mic.