Cele mai nepotrivite autoturisme pentru soferii incepatori

Odata ce copilul vostru a obtinut permisul de conducere, stiti ca se apropie momentul cand trebuie sa ii cumparati un autoturism. Este necesar sa stiti insa ce sa alegeti pentru a nu-i pune viata in pericol. Nu este vorba de bani, ci este vorba despre siguranta. Mai jos aveti o lista cu autoturismele ce trebuie eliminate inca de la inceput din discutie.

Ford Mustang

Ford Mustang este unul dintre cele mai bune autoturisme existente pe piata in ziua de astazi. Din pacate, aceasta masina nu este potrivita pentru un sofer incepator, din nenumarate motive. Un Ford Mustang ofera semnificativ mai multa putere decat orice alt autoturism sedan, si in multe cazuri, acest lucru nu este potrivit pentru un sofer incepator care trebuie mai intai sa invete cum sa conduca in mod responsabil. Mai mult decat atat, daca luati in calcul pretul crescut al asigurarii pentru un astfel de autoturism cu motor mare, veti admite ca avem dreptate. Ford Mustang este propulsat de un motor V6 de 3,7 litri, evaluat a dezvolta 310 cai putere si un consum de combustibil de 15 l/100 km in oras. Viteza maxima a aceste masini este de 260 km/ora si este cu mult peste limita pe care multi parinti si-o doresc pentru copiii lor care tocmai au terminat cursurile unei scoli de soferi.

BMW X6M

Un alt autoturism care nu este recomandat tinerilor soferi deoarece este foarte puternic si rapid, este BMW X6M. Pe langa faptul ca un astfel de autoturism are un pret mai mare de o suta de mii de dolari, BMW X6M este o masina nepotrivita pentru a fi prima masina a unui sofer incepator. Chiar daca multi parinti considera ca o masina sport de teren este potrivita pentru a fi prima masina a copilului lor deoarece ofera siguranta, BMW X6M este adecvat pentru un sofer cu experienta. Masina este propulsata de un motor V8 bi-turbo de 4,4 litri care dezvolta 567 cai putere si este cuplat la o cutie de viteze automata cu opt trepte. Aceasta masina poate rula cu o viteza maxima de 250 km/ora si paote ajunge de la 0 la 100/km ora in doar 3,9 secunde. Astfel, BMW X6M este mai rapid decat multe alte masini sport existente in ziua de azi. Motorul fiind mare, consumul de carburant este pe masura iar pretul asigurarii va poate da batai de cap.

Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro este una dintre cele mai folosite masini sport de tinerii din ziua de astazi. Pe langa pretul exorbitant, Camaro este foarte puternic intrucat este echipat cu un motor V8 de 6,2 litri ce dezvolta 580 cai putere. Majoritatea soferilor tineri nu sunt suficienti de experimentati pentru a controla o astfel de masina. Camaro este echipat cu o transmisie manuala in sase viteze, o bataie de cap in plus pentru soferii incepatori.

Nissan 300ZX

Nissan 300ZX nu a mai fost fabricat din anul 2000 dar aceasta masina poate fi gasita la mana a doua pe piata masinilor uzate, la un pret decent. Din pacate multi parinti au facut greseala de a crede ca achizitionarea unei masini sport pentru copilul lor incepator este o idee buna. Nissan 300ZX a fost fabricat cu un motor turbo V6 de 3 litri ce dezvolta 222 cai putere. Desi consumul de combustibil nu este exagerat, cand puterea este combinata cu lipsa de experienta, nimic bun nu poate iesi de aici. De aceea Nissan 300ZX are loc pe lista noastra de autoturisme nepotrivite pentru un sofer incepator.

Hummer H1

Daca exista o masina mai nepotrivita pentru un sofer incepator decat o masina sport, Hummer H1 este aceea. Multi parinti cred eronat ca daca cumpara o masina imensa pentru copilul lor, acesta va fi mai in siguranta. Hummer este putin cam mare pentru orice sofer incepator. Cercetarile arata ca conducerea agresiva este o cauza principala pentru multe dintre accidentele rutiere fatale. Prin cumpararea unei masini atat de mari precum un Hummer H1, nu faceti altceva decat sa va provocati copilul neexperimentat sa devina agresiv in spatele volanului.