Cele mai bizare legi rutiere

Desi nu va simtiti deloc bine atunci cand sunteti tras pe dreapta de catre politia rutiera pentru depasirea limitei de viteza sau nerespectarea culorii rosii a semaforului, stiti foarte bine ca legile rutiere au un rol bine determinat si trebuie respectate mereu. In unele tari, in legislatia rutiera locala sunt introduse unele legi bizare ca urmare a unor amendamente constitutionale. Mai jos va vom enumera 13 dintre cele mai ciudate legi rutiere din diferite state din America.

Cele mai bizare 13 legi rutiere

1. Intr-o renumita statiune din statul California, este ilegal sa aveti gunoi in autoturismul vostru. Asadar, daca ajungeti in acea zona, este mai bine sa nu mancati sau sa consumati alimente in masina, pentru a nu fi amendat.

2. In Alabama exista o lege specifica conform careia soferilor le este interzis sa conduca legati la ochi (de parca cineva ar incumeta sa faca un asemenea gest).

3. In Maryland este perfect legal sa injuri soferii autoturismelor aflate in miscare.

4. Intr-un mic orasel din California numit Glendale, nu este recomandat sa va exersati abilitatile de cascador. Aici exista o lege conform careia este ilegal sa sariti dintr-o masina la o viteza de 100 km/ora.

5. In Florida exista o lege bizara conform careia daca un aligator este legat pe un loc de parcare, proprietarul acestuia trebuie sa plateasca taxa de parcare exact ca si cand aligatorul ar fi un autoturism.

6. In Oregon soferilor le este interzis sa lasa usile masinilor deschise mai mult decat este necesar. Se pare ca timpul maxim se afla la discretia politistului care va scrie sau nu amenda.

7. In Delaware le este interzis atat soferilor cat si pasagerilor sa-si schimbe hainele in masina.

8. Tot intr-un stat american, Massachusetts, este ilegal sa permiteti unei gorile sa calatoreasca pe scaunul din spate al autoturismului vostru.

9. Este esential sa stiti ca in Colorado, vanzatorii de autoturisme nu au voie sa arate masinile clientilor in zilele de Duminica.

10. Lista ciudateniilor continua cu o lege rutiera din Tennessee. Aici este ilegal sa impuscati un animal in timp ce va aflati intr-o masina in miscare, cu exceptia balenelor.

11. Pe o strada din Minneapolis este interzisa circulatia autoturismelor de culoare rosie.

12. In timp ce dispozitivele anti-radar sunt ilegale in tara noastra, in Virginia sunt ilegale chiar si detectoarele de radar.

13. In Alaska este ilegal sa va plimbati cainele legat cu lesa de acoperisul masinii.

Deoarece majoritatea acestor legi bizare sunt foarte amuzante, noi suntem curiosi care este povestea din spatele fiecareia.