Cele mai accesibile masini sport

Cand majoritatea oamenilor se gandesc la autoturisme sport, rareori le asociaza cu accesibilitatea. Cu toate acestea, in aceste momente in care producatorii gestioneaza cat mai eficient productia de autoturisme pentru a “stoarce” cat mai multa putere din fiecare tip de motor, termenul de accesibilitate a devenit un adjectiv comun pentu masinile sport.

Fara sa tinem cont de o ordine anume, in acest articol am reusit sa realizam un top al celor mai accesibile autoturisme sport, selectandu-le dupa cateva criterii: autoturismele sa fie noi, sa cantareasca mai putin de 1800 kilograme, sa fie disponibile si cu transmisie manuala, sa coste mai putin de 35 de mii de dolari cu toate echipamentele necesare si sa fie laudate de conducatorii auto.

Ford Mustang GT

De-a lungul a peste zece decenii, Ford Mustang a fost considerat “cireasa de pe tort” si autoturismul sport preferat de americani si nu numai. De-a lungul acestei perioade, Ford Mustang s-a dovedit a fi o masina “musculoasa” fantastica, dar intotdeauna a avut lipsuri in ceea ce priveste directia, mai ales in modul in care se comporta in curbe. Aceasta a fost singura problema care pana acum ne-a impiedicat sa consideram un Ford Mustang drept o masina sport. Spre bucuria noastra Ford a schimbat recent acest lucru.

A sasea generatie de Ford Mustang este mai eleganta, mai mica si are suspensii noi independente pe spate care se sincronizeaza perfect cu partea din fata a masinii. Sub capota se ascunde un motor V8 de 5 litri ce dezvolta 435 cai putere si un cuplu de 542 nm. Acum noua generatie de Mustang GT va atrage in sfarsit atentia celor care nu sunt interesati doar sa ruleze pe drum drept cu viteza, ci iubesc curbele. Acest autoturism va ajunge de la 0 la 100 kilometri/ora in doar 4,6 secunde. Cu o suma ce se apropie de 34 de mii de dolari, puteti strabate soseleler tarii la volanul unui autoturism sport american Ford Mustang GT.

Subaru WRX STi

Subaru WRX STi este cunoscut in intreaga lume pentru realizarile fantastice din lumea raliurilor si este clar ca marele producator japonez nu se va opri aici. Pentru varianta 2016, Subaru WRX STi va fi echipat cu acelasi motor de 305 cai putere, dar producatorii au decis sa adauge cateva imbunatatiri la suspensii transformand masina intr-una mai rigida cu pana la 16 procente. Cele patru turbocompresoare propulseaza acest autoturism la 100 km/ora in doar 4,8 secunde. Pentru un pret care se incadreaza in limita noastra impusa la inceputul acestui articol, va puteti plimba pe drumurile de tara ca intr-o cursa cu raliuri cu un Subaru WRX STi cu tractiune integrala.

Hyundai Genesis Coupe 3.8R

Cu un pret ce coboara sub 30 de mii de dolari, Hyundai Genesis Coupe este cea mai ieftina masina sport de pe lista noastra, dar nu trebuie sa lasati pretul scazut sa va induca in eroare. In ultima vreme autoturismele Hyundai au fost laudate pentru performantele ridicate iar modelul Genesis Coupe 3.8R este o dovada clara in acest sens. Hyundai Genesis Coupe are multe de oferit pentru un pret asa modest. Motorul V6 cu injectie directa dezvolta 348 cai putere si un cuplu de 400 nm. Acest lucru ii permite unui astfel de autoturism sa atinga viteza de 100 km/ora in 5,2 secunde. Este evident ca Hyundai Genesis Coupe este putin mai lenta decat celalalte masini sport din acest articol, dar la un pret de chilipir va buteti bucura de inalta performanta.

Chevrolet Camaro LGX V6

Ca si compatriotul sau Ford Mustang, Chevrolet Camaro a fost intotdeauna un simbol american si o masina “musculoasa” fantastica. In 2010 cei de la Chevrolet au decis sa intre pe piata autoturismelor sport cu cea de-a cincea generatie de Camaro. Acest model s-a dovedit a fi un real succes pentru companie iar in 2016 va fi disponibila a sasea generatie, iar succesul se contureaza a fi la fel.

Pentru anul 2016 noul Chevrolet Camaro LGX V6 va adaposti sub capota un motor aspirat de 3,6 litri iar conform zvonurilor acesta va dezvolta 335 cai putere si va ajunge la 100 km/ora in 5,2 secunde, in cazul unei transmisii manuale. Va trebui sa mai asteptati ceva vreme pana veti putea afla pretul final dar se preconizeaza ca a sasea generatie a acestui autoturism sport puternic va avea un pret pana in 37 de mii de dolari.