Ce este transmisia cu dublu ambreiaj?

Un numar din ce in ce mai mare de autoturisme noi sunt dotate in zilele noastre cu transmisie automata cu dublu ambreiaj ca si o caracteristica speciala. O astfel de caracteristica poate fi gasita pe diverse modele, incepand de la Ford Focus, continuand cu Hyunda Tucson si ajungand pana la Volkswagen Passat.

Daca voi sunteti precum majoritatea cumparatorilor interesati de achizitonarea unui autoturism nou, probabil nu stiti ce este o transmisie cu dublu ambreiaj, iar multi dealeri nu vor sti sa va explice. Ca urmare noi ne-am oferit sa explicam si sa oferim o imagine de ansamblu asupra a ceea ce inseamna o transmisie cu dublu ambreiaj, pentru toti conducatorii auto care doresc sa aleaga aceasta caracteristica ca facand parte din pachetul de optiuni al viitoarei sale masini.

Cum functioneaza transmisia cu dublu ambreiaj?

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza transmisia cu ambreiaj dublu, este necesar sa intelegeti cum functioneaza masinile cu transmisie manuala. La o masina cu transmisie manuala, pentru a schimba treptele de viteza, conducatorii auto trebuie sa actioneze pedala de ambreiaj frecvent, lucru care va deconecta pentru un scurt timp motorul.

La un autoturism cu transmisie cu ambreiaj dublu, dupa cum este sugerat si in titlul acestui articol, exista doua ambreiaje, dar nici o pedala. Ambele ambreiaje sunt controlate de o serie de computere care vor schimba treptele de viteza in locul soferului. Cel mai important, cele doua mabreiaje opereaza trepte de viteza diferite, lucru care permite schimbarea treptelor de viteza fara deconectarea motorului si intreruperea puterii.

Care sunt beneficiile unei transmisii cu dublu ambreiaj?

Exista mai multe beneficii care va pot face sa va ganditi sa alegeti o optiune precum transmisia cu dublu ambreiaj in cazul achizitonarii unui autoturism. In comparatie cu transmisia manuala sau transmisia automata traditionala, transmisia cu dublu ambreiaj va schimba treptele de viteza mult mai repede, intrucat trenul de rulare nu va fi niciodata deconectat de la transmisie. Ca rezultat viteza de acceleratie va fi imbunatatita in comparatie cu alte tipuri de transmisie.

Transmisia cu ambreiaj dublu ofera alte doua beneficii. Unul dintre aceste beneficii este eficienta. Transmisia cu dublu amreiaj nu are un convertor de cuplu ineficient precum transmisiile automate obisnuite, si nu intrerupe fluxul de putere al motorului, oferind o mai buna economie de combustibil. De asemenea, in cazul autoturismelor cu transmisie cu dublu ambreiaj, schimbarea treptelor de viteza se va face lin, fara smucituri precum in cazul altor transmisii. La unele transmisii cu ambreiaj dublu, va poate fi chiar imposibil sa simtiti cand treptele de viteza vor fi schimbate. Astfel confortul dumneavoastra in timpul calatoriilor va fi sporit.

Cat de important este sa optati pentru o transmisie cu dublu ambreiaj?

Desi va recomandam cu tarie sa efectuati un test de conducere inainte de a cumpara un autoturism, va sfatuim totusi sa alegeti aceasta tehnologie noua de transmisie cu ambreiaj dublu. Veti observa ca va puteti bucura de o calatorie placuta, veti avea un consum mai scazut, si puteti uita de pedala de ambreiaj sau schimbatorul de viteze.