Cat de intelept este sa cumparati un autoturism facelift?

Credeti ca este o idee buna sa cumparati un autoturism facelift nou in locul unui model anterior? In continuare vom enumera atat cateva argumente pro, cat si cateva argumente contra. Daca sunteti interesati sa cumparati o masina noua, este posibil sa luati in considerare cateva modele care tocmai au fost reproiectate, imbunatatite sau readaptate.

In timp ce reprezentantele auto pot face oferte mari in ceea ce priveste preturile la autoturismele anterioare, un model nou facelift va poate oferi diverse optiuni si tehnologii noi. Asadar ce ar trebui sa alegeti? Versiunea initiala, sau noul facelift? Mai jos am reusit sa enumeram cateva avantaje si dezavantaje in cazul in care ajungeti la aceasta intrebare.

De ce sa alegeti modelul anterior?

Dupa cum v-ati putea astepta, beneficiul principal pentru a cumpara versiunea anterioara, este reprezentat de bani. Mai exact este posibil sa economisiti multi bani daca alegeti sa cumparati modelul anterior decat daca doriti modelul facelift. Motivul pentru acest fenomen este faptul ca reprezentantele auto vor sa scape de stocul existent pentru a face loc noilor modele facelift. De aceea ei tind sa faca oferte, sa scada pretul sau sa ofere variante de finantare fara dobanda. De asemenea, un autoturism anterior este mult mai familiar si sunteti obisnuiti cu el sau ati auzit pareri despre el de la apropiati. Autoturismele noi facelift va pot oferi un stil complet diferit, care s-ar putea sa nu fie pe placul vostru.

De ce sa alegeti modelul facelift?

Daca alegeti sa cumparati autoturismul anterior si veti renunta la alegerea unui model facelift, veti putea pierde cateva dintre cele mai recente tehnologii si caracteristici lansate pe piata. Ganditi-va ca un model nou facelift poate fi echipat cu noi sisteme de siguranta, sisteme de navigare, sisteme audio si multe altele. Daca nu veti alege varianta facelift, va puteti lua adio la toate aceste sisteme moderne.

De asemenea trebuie luata in calcul si valoarea de revanzare a autoturismului. Daca ati cumparat modelul anterior iar pe viitor va ganditi sa-l vindeti, trebuie sa stiti ca valoare lui va scadea mult mai tare si mai repede decat in cazul versiunii facelift. In timp ce economisiti cativa bani la cumpararea autoturismului, veti pierde sume mai mari apoi.

Sfatul nostru

Din punctul nostru de vedere, cel mai important factor atunci cand decidem daca cumparam un model sau altul, este din punct de vedere financiar. Modelul anterior va ajuta in prima faza sa economisiti mai multi bani decat daca veti cumpara modelul facelift. Din pacate, dupa cum am spus mai sus, ati putea pierde pe alta parte aceasta diferenta de bani daca decideti sa vindeti masina dupa doar cativa ani, deoarece valoarea de revanzare a acestei versiuni, va fi mai mica decat versiunea facelift.

Ca urmare va recomandam sa comandati modelul anterior doar daca aveti de gand sa il pastrati pentru cel putin 7-8 ani de acum incolo. Daca veti pastra masina acest timp veti diminua orice diferente majore in ceea ce priveste valorea de revanzare dintre modelul anterior si modelul facelift. De asemenea, este improtant sa va amintiti mereu ca odata pornit pe acest drum, veti renunta la cele mai recente caracteristici si tehnologii.

Daca nu doriti sa pastrati autoturismul pentru o perioada indelungata si doreiti sa va bucurati de tot ce este nou, atunci este cazul sa sariti peste modelul anterior si sa cumparati nou varianta facelift.