Audi TTS 2016

Audi TTS 2016 este ilustrarea perfecta a modului in care renumitul brand german a evoluat pe parcursul ultinelor doua decenii. Cand primul model de Audi TT a fost scos spre vanzare in 1998, acesta a fost construit pe structura unui robust Vw Golf intr-o astfel de maniera incat sa rezulte un autoturism coupe futuristic, iar pe parcursul anilor ce au trecut, acesta nu a deviat foarte mult de la forma initiala. Prima generatie de TT a indicat faptul ca cei de la Audi au de gand sa faca un pas important pe piata automobilelor de lux.

Pentru anul 2016 cateva detalii ale acestui bolid raman similare. Audi TTS se bucura de aceeasi platforma MQB folosita pe multe alte autoturisme Vw sau Audi, printre care si arhicunoscutul Golf. Cu toate acestea rezultatul final este un autoturism coupe care imbina aspectul cu performanta astfel incat sa defineasca standardele moderne stabilite de cei de la Audi.

A durat cativa ani pana cand modelele R8 si TT sa-si sincronizeze indicii de proiectare, dar timpul de asteptare a meritat. Noul TTS 2016 se bucura de margini rotunjite si o linie a plafonului alungita pentru a amplifica caracterul sau puternic. Insa cel mai mare salt al noului model TT nu se termina doar la exterior. O alta dovada a investitiilor in tehnologie se afla chiar in fata soferului si este vorba despre un tablou de bord digital. Acesta consta intr-un ecran LED de 12,3 inchi care este responsabil de aproape toate functiile autoturismului.

Atat sistemul de navigare cat si sistemul multimedia sau sistemul de date al autoturismului se incadreaza in sfera de actiune a acestui ecran masiv si care poate fi folosit cu ajutorul unor butoane amplasate pe volan sau a unui controler rotativ amplasat pe consola centrala. Totodata acest ecran este uimitor din punct de vedere al detaliilor si culorilor, precum si datorita abilitatii de a aduce elementele individuale importante in prim-plan (viteza autoturismului sau nivelul de combustibil).

Am mentionat deja ca Audi TTS 2016 beneficiaza de o platforma Vw MQB, fapt care ii aduce numeroase beneficii precum reducerea greutatii si maximizarea spatiului. Dar cel mai important aspect este poate faptul ca Audi TTS 2016 foloseste acelasi motor turbo folosit pe Vw Golf R sau Audi A3 sedan, care a fost scos pe piata doar cu un an inainte. Este vorba despre un motor de 2 litri in 4 cilindri, care a fost creat intr-o asa maniera incat sa dezvolte 292 cai putere. In ceea ce priveste transmisia, va puteti bucura de una automata cu sase viteze si dublu ambreiaj. In ceea ce priveste viteza, noul Audi TTS 2016 poate ajunge la 100 km/ora in doar 4,3 secunde.

Pareri pro pentru Audi TTS 2016

– Aspect exotic;
– Confortabil pentru plimbarile zilnice;
– Foarte rapid;
– Tabloul de bord digital este uimitor;
– Tractiunea integrala este excelenta pe timp de iarna;
– Are un pret acceptabil in comparatie cu alte autoturisme de lux din clasa sa;
– Se bucura de tehnologie de ultima generatie.

Pareri contra pentru Audi TTS 2016

– Ambreiajul dublu poate avea unele mici intarzieri la viteze reduse;
– Nu exista optiune de transmisie manuala;
– Consumul de combustibil nu este unul tocmai eficient;
– Lipsa unui ecran central, priveaza pasagerii in a interactiona cu sistemul de navigare sau multimedia.