Accesorii auto esentiale pe timp de iarna

Un sofer bun este un sofer pregatit si nici un moment al anului nu este atat de periculos pentru soferi decat iarna. Drumurile inghetate si temperaturile extrem de scazute reprezinta o serie de provocari care va pot pune viata in pericol cu usurinta, mai ales cand nu sunteti constienti de aceste riscuri. Din fericire exista cateva accesorii simple si obiceiuri care pot reduce foarte mult astfel de riscuri, atunci cand conduceti pe timp de iarna.

Consideratii speciale pe timp de iarna

Desigur, este intotdeauna important sa fiti constienti ce accesorii trebuie sa aveti la indemana in autoturismul vostru, dar acest lucru este cu mult mai important pe durata iernii. Vremea rece si drumurile alunecoase transforma acest anotimp intr-o perioada “de groaza” iar soferii trebuie sa fie constienti la ce riscuri se supun atunci cand decid sa plece la drum intr-o astfel de perioada, si ce completari pot aduce autoturismului pentru a reduce sau chiar a elimina aceste riscuri. Cateva controale si accesorii auto pot face o diferenta imensa si pot preveni anumite situatii neplacute sau va pot ajuta sa rezolvati astfel de situatii. Asadar este important sa nu fiti prinsi nepregatiti intr-o potentiala situatie periculoasa.

Acesorii auto esentiale pe timp de iarna

Exista multe accesorii auto esentiale ce trebuie posedate de catre un sofer constient, atunci cand acesta decide sa plece intr-o calatorie pe timp de iarna. O solutie degivranta pentru parbriz si pentru stergatoare dar si o racleta de gheata sunt accesorii care nu trebuie sa lipseasca din masina si sunt incredibil de importante pentru mentinerea unei vizibilitati bune.
Asigurati-va ca aveti in portbagaj un set de cabluri de curent in caz ca va confruntati cu defectiuni ale acumulatorului auto. Acest accesoriu auto nu este unul ce trebuie sarit cu vederea si, de asemenea, trebuie sa retineti ca exista o mare diferenta de eficienta intre un set de cabluri de curent ieftin si unul scump. Aceste diferente joaca un rol important atunci cand incercati sa va “resuscitati” bateria si sa o “readuceti la viata”.

Deoarece iarna temperaturile sunt foarte scazute iar drumurile alunecoase, anvelopele voastre au nevoie de o atentie speciala. Daca locuiti sau calatoriti intr-o zona unde exista ninsori puternice, asigurati-va ca ati cumparat un set de lanturi antiderapante, pentru o tractiune cat mai buna. De asemenea va puteti gandi sa cumparati si un spray pentru repararea rapida a penelor. Acest spray este deseori suficient de bun pentru a va ajuta sa ajungeti in conditii de siguranta la cea mai apropiata vulcanizare. Bineinteles ca trebuie sa verificati daca aveti tot ce trebuie pentru schimbarea unei roti in caz ca un spray pentru repararea rapida a penelor nu este eficient in cazul dumneavoastra.

Fiti mereu pregatiti

Nu este nimic rau in faptul ca va pregatiti din timp pentru iarna chiar daca conditiile meteorologice nu par sa se inrautateasca. Este mai bine sa fiti pregatiti decat sa ramaneti pe marginea drumului la o temperatura scazuta deoarece nu aveti accesorii precum cele enumerate mai sus. Pe langa accesorii, inainte de a pleca la drum, asigurati-va ca masina a fost verificata si inspectata de un mecanic, ca nivelul de combustibil din rezervor este cat mai ridicat iar bateria si sistemul de incarcare functioneaza ireprosabil. De asemenea, nu strica sa luati cu voi in masina cateva paturi groase, un sac de nisip, o lopata, o lanterna, mancare extra si sisteme de semnalizare. Toate aceste lucruri va pot salva viata daca ramaneti blocat pe marginea unui drum sau ramaneti inzapezit.